REAAL overlijdensrisicoverzekering

De afgelopen jaren zijn de premies voor overlijdensrisicoverzekeringen in Nederland sterk gedaald. Sinds 2002 is er een gemiddelde daling van bijna 45%. En dat is natuurlijk goed nieuws, zeker in deze financieel lastige tijden. In 2011 kozen 70.000 nieuwe klanten voor deze ORV en daarmee is REAAL de meest gekozen verzekeraar van Nederland.

Bij de aanvraag van een overlijdensrisicoverzekering kiest u wie er verzekerd is. Dit kunt u zelf zijn of iemand anders. Als de verzekerde overlijdt betaalt REAAL het verzekerde bedrag uit aan de op de polis vermelde begunstigde. Bij het aanvragen van de polis kunt u zelf kiezen wie dit is. Ook is het mogelijk de dekking uit te breiden met een kinderdekking en een vrijstelling van premiebetaling bij arbeidsongeschiktheid.

Als u niet rookt of minimaal 2 jaar gestopt bent met roken, krijgt u ook nog eens een mooie niet rokerskorting bij REAAL van maar liefst 50%. Wie gezond leeft, betaalt dus minder premie.

Een overlijdensrisicoverzekering sluit u af voor een langere termijn. Doordat REAAL geen en-bloc clausule kent heeft u bij REAAL de zekerheid dat de prijs in deze periode niet verandert. Dat is wel zo prettig.

Veel mensen denken dat ze vast zitten aan hun overlijdensrisicoverzekering wanneer deze gekoppeld is aan de hypotheek. Dit is niet waar. De overlijdensrisicoverzekering opnieuw aanvragen is gewoon mogelijk, ook in combinatie met uw hypotheek.

Uw gezondheid: gezondheidsverklaring of keuring?

Om een overlijdensrisicoverzekering te kunnen afsluiten, wil REAAL net als iedere andere verzekeraar meer weten over de gezondheid van u, nu en in het verleden. Zo kunnen zijn een inschatting maken van het overlijdensrisico. Wat REAAL wil weten hangt af van de hoogte van het verzekerd bedrag en de aanvullende dekking. Dat bepaalt ook welke ‘gezondheidswaarborgen’ nodig zijn: bijvoorbeeld of u alleen een gezondheidsverklaring hoeft in te vullen of dat u een medisch onderzoek door een arts moet ondergaan.

Bent u benieuwd hoeveel u kwijt bent voor een overlijdensrisicoverzekering zonder provisie vergelijk dan direct hier uw overlijdensrisicoverzekering. Het uitbrengen van een offerte gebeurd altijd kosteloos.