Legal & General Overlijdensrisicoverzekering

Wist u dat er jaarlijks ongeveer 10.000 mannen en vrouwen tussen de 20 en de 50 jaar overlijden? Voor de nabestaanden heeft een sterfgeval grote gevolgen. Naast het verdriet krijgt u onverwachts te maken met een andere financieel plaatje. Zo kunt u bijvoorbeeld achterblijven met een flinke (hypotheek)schuld. Maar ook het voortbestaan van een eventueel (eigen) bedrijf kan erdoor in gevaar komen. Kortom, door het overlijden van uw partner is de kans groot dat er een inkomstenbron wegvalt of de kosten toenemen. Wettelijk is er voor nabestaanden niet veel geregeld. Wanneer u of uw partner zou komen te overlijden, kunt u een beroep doen op de Algemene nabestaandenwet (Anw). Echter voorziet deze slechts in een inkomen dat maximaal 70% van het wettelijk vastgestelde minimumloon bedraagt. Als u er al voor in aanmerking komt, wel te verstaan. Want dat is, gezien het aantal voorwaarden dat in de wet is vastgelegd, nog maar de vraag.

De Legal & General Lifestyle overlijdensrisicoverzekering zorgt ervoor dat u minder of geen financiële zorgen heeft als uw partner overlijdt. De verzekering keert het verzekerde bedrag in een keer uit. En dat voor een klein bedrag per maand. De Legal & General Lifestyle overlijdensrisicoverzekering kenmerkt zich door een scherpe premie en kent bovendien geen vervelende en-bloc clausule waardoor uw premie voor de gehele looptijd vast staat. Eventueel kunt u in de polis aanvullende dekkingen laten opnemen. Denkt u bijvoorbeeld aan een aanvullende uitkering bij arbeidsongeschiktheid of premievrijstelling bij invaliditeit.

Een voorbeeld:

Mark (31 jaar) en Elise (36 jaar) hebben een koopwoning van € 180.000,-. Elise werkt 2 dagen en Mark werkt fulltime. Ze hebben twee kinderen van 4 en 6 jaar. Als Mark komt te overlijden wil Elise graag in het huis blijven wonen. Echter met haar deeltijdbaan en twee kinderen zal ze de hypotheek niet alleen kunnen betalen. Elise en Mark hebben daarom € 150.000,- verzekerd. Met dit bedrag kan Elise een groot deel van de hypotheekschuld aflossen. Elise blijft achter met een kleine restschuld die ze prima alleen kan dragen.

Legal & General is een verzekeraar met een grote historie en is dan ook al 175 jaar actief. Het is een verzekeraar waar de kwaliteit echt voorop staat. Dit blijkt ook wel uit het feit dat ze door onafhankelijke adviseurs in Nederland de laatste 10 jaar 9 keer tot beste levensverzekeraar zijn gekozen. Een prestatie van formaat.

Bent u benieuwd hoeveel u kwijt bent voor een overlijdensrisicoverzekering van Legal & General vul dan direct het offerteformulier in. Het uitbrengen van een offerte gebeurd altijd kosteloos.